dimecres, 24 d’octubre de 2007

Integradores socials al PolitècnicEl nostre institut està d'enhorabona. És el primer centre d'ensenyament on fan les seves pràctiques dues integradores socials, Almudena Gil i Balma García. Avui s'han presentat al Claustre de professorat de l'institut, explicant-nos quines seran les seves tasques. Durant el primer trimestre, col·laboraran en la dinamització dels estudiants (promovent l'associacionisme, així com activitats culturals i lúdiques que interessin especialment els nostres alumnes), i en l'acollida d'alumnat nouvingut. A partir del segon trimestre, intervindran en qüestions de mediació i absentisme. La veritat és que han presentat molt bé el seu projecte i pensem que han engrescat molt al professorat. Des d'aquí els donem la benvinguda i els aninem moltíssim. La tasca d'Almudena i Balma és molt necessària! Gràcies!!

dimecres, 3 d’octubre de 2007

Alumnes en el Model de Parlament Europeu
Ja s'ha iniciat la nova edició del "Model de Parlament Europeu" (MEP), una experiència que intenta fomentar la consciència europea entre els joves i animar-los a la reflexió sobre els problemes a què s'enfronta la Unió Europea, i en els quals ells i elles poden aportar solucions esclaridores. El curs passat l'IES Politècnic ja va participar en aquest certamen que pot portar els/les joves fins a Estrasburg; nosaltres vam aconseguir que dues alumnes fossin seleccionades per a la sessió parlamentària que s'organitzà al Centre d'Investigacions Científiques de Madrid. Després d'obtenir bones puntuacions en un qüestionari sobre cultura europea, l'alumnat seleccionat per participar en la fase escolar del MEP prepara treballs que enguany han de versar sobre aquests temes: (1) El sostre de vidre (sobre violència de gènere), (2) Drets d'autor i pirateria; (3) L'escalfament global; (4) La integració dels immigrants al sistema educatiu. Si algun dels seus treballs és seleccionat, participaran en la fase autonòmica a les Corts Valencianes, d'aquí al Congrés de Diputats de Madrid i després arribarien fins al Parlament Europeu, on joves de tota Europa participaran com a delegats dels seus països per a la discussió parlamentària de cadascun dels temes a debat. Per fi els joves tenen l'oportunitat de fer sentir la seva veu amb la mateixa força que un europarlamentari. Desitgem la millor sort als nostres alumnes participants!

dimarts, 2 d’octubre de 2007

CAMPIONAT DE FUTBOL-SALA AL PATI


Avui dimarts 2 d'octubre s'acabava el plaç per a inscriure's en el campionat de futbol-sala, que començarà la pròxima setmana a les hores del pati. Ben aviat us presentarem els diferents equips. Ja veureu quin planter de jugadors!!