dimarts, 27 de novembre del 2007

Dues beques com a premi als millors treballs de fusta i moble de l'estat!




Felicitats als dos alumnes de l'IES Politècnic (especialitat Fusta i Moble, Domingo Villaplana (de 2n de Grau Mitjà) i Raúl García (de 2n de Grau Superior), per haver aconseguit dues beques nacionals, que els permetran obrir-se camí acadèmicament i professionalment.
Les beques les concedia l'Associació del Professorat de Fusta, en ocasió de la Fira FIMMA Maderalia (33a Fira Internacional de Maquinària i Eines per a la Fusta), celebrada a València, des del 7 al 10 de novembre del 2007. Com funcionaven aquestes beques? Us ho expliquem a continuació:
Cada centre docent només podia presentar un/a alumne/a per modalitat; d'entre tots els que es van presentar, només es van seleccionar 10 participants de grau mitjà i a 10 més de grau superior; el criterio de selecció era l'expedient acadèmic. D'entre els 20 aspirants, només es va seleccionar a 3 de grau mitjà i a 3 de grau superior. El criteri de selecció fou, en aquest cas, la realització d'una prova, diferent en funció de la pertinença a grau mitjà o superior: en el grau mitjà era una prova de tipus pràctic, d'acord al temari d'aquest cicle; en el grau superior era una prova de tipus més teòric, i utilitzant equipament informàtics. Els millors treballs es van seleccionar en funció del desenvolupament global de la prova i del temps emprat (més específicament, es van prendre en consideració factors com la utilització de les eines i les màquines, o les mesures de prevenció de riscos i salut laboral.
Domingo i Raúl poden estar molt contents de si mateixos, així com també l'equip de professors de fusta i moble que s'ha encarregat de la seva formació, perquè l'obtenció de la beca, que no era gens fàcil, els permetrà realitzar un mes de pràctiques en empreses o instituts tecnològics de la Unió Europea (amb totes les despeses cobertes!) i també premia el seu esforç amb un equip informàtic portàtil.
Moltes felicitats a tots!
Ah, per cert, els diaris no s'han volgut perdre la notícia, i avui mateix els nostres companys apareixien en la portada del suplement "Jove i Menut" del Mediterráneo!!

divendres, 16 de novembre del 2007

Pablo Herrera... al Politècnic!









El dijous 8 de novembre els nostres alumnes de primer d'ESO van flipar (i també la resta i els mateixos professors) perquè va visitar-nos Pablo Herrera, subcampió olímpic, campió del món sub 21, campió del món sub 23, campió d'Europa l'any passat i jugador del G Y C Lilla Grau de Castelló. Pablo va venir acompanyat per Ricardo Stasi Gato, responsable de voleibol del patronat i per Luis Pardo, instructor de volei i professor d'educació física que, després d'haver treballat a la universitat del seu país, Veneçuela, està disposat a entrenat a tots aquells valents i valentes del Politècnic que vulguin crear un equip de voleibol i entrenar els divendres a la tarda, de 15.30 a 17.00, en el nostre institut.
Crec que tots els que hi vam ser coincidiríem a dir que va ser una reunió molt entretinguda. La sala d'usos múltiples estava plena però els alumnes van escoltar amb molta atenció i, encara més remarcable, van intervenir moltíssim, aixecant-se a fer preguntes a Pablo Herrera, que tothom aplaudia (ho podeu veure en les fotos). També van comparèixer un equip de noies que juga a voleibol, aprofitant que el seu entrenador estava allà. I, al final, el moment dels autògrafs... com veieu, es va formar cua i tot!! Esperem que demà dissabte al Mediterráneo aparegui la notícia de la visita de Pablo Herrera al nostre institut; si no, també podeu visitar la pàgina web del club lilla (www.cvlillagrau.com).
Esperem que l'esperit esportiu dels nostres visitants s'encomani entre els joves del Politècnic!

dilluns, 12 de novembre del 2007

Proves d'espirometria i cooximetria al Politècnic



Avui, 12 de novembre, com anunciava Sergio Mestre al blog de biologia i geologia (www.biologiageologia.com), han començat les proves d'espirometria i cooximetria, a càrrec de l'associació Azahar (Associació Valenciana per a la prevenció, control i tractament del tabaquisme). Totes les proves es fan a la Sala d'Usos Múltiples, on l'alumnat baixa acompanyat del professorat; amb ells, han de dur el qüestionari fet i el consentiment dels pares si són menors d'edat. En principi, s'han prioritzat els grups de primer de Batxillerat (segon, en principi, no perquè totes les classes són necessàries per a la preparació de la selectivitat) i de Cicles Formatius. De tota manera, la representant de l'associació que avui ha assistit al Centre insisteix en la importància de fer arribar aquest taller a l'alumnat d'ESO, a fi de treballar sobretot la prevenció més que el control sobre alumnat que ja pugui ser fumador. Per això potser obrirem algunes de les sessions a l'ESO i, sobretot, les dues xerrades que es faran la setmana vinent sobre la prevenció del tabaquisme (dimarts 20 de novembre, de 10.10 a 11.00, i dimecres 21 de novembre, de 13.10 a 14.00); de fet, fins i tot han proposat des de l'Associació Azahar que les xerrades s'adrecin a primer d'ESO.
Ja anirem comentant com evolucionen les proves i com s'organitzen les xerrades; de moment, aquí teniu l'horari d'avui i el de demà dimarts 13 de novembre. Ah, per cert, destaquem que el 14 de novembre és el dia de l'EPOC (Enfermedad Pulmonar Obstructiva Crónica), d'acord amb la informació que algú ha deixat en el blog de biologia i geologia.