dijous, 17 de gener de 2008

Pla Director per a la Millora de la Convivència i de la Seguretat Escolar


El Ministeri d'Interior va elaborar el 2006 un Pla per a la millora de la convivència escolar, amb la intenció de donar resposta a qüestions relacionades amb la seguretat en les escoles i amb vistes a enfortir la cooperació entre les famílies i els centres educatius. El Pla es du a terme a través d'un seguit d'intervencions que poden girar al voltant d'aquestes qüestions: riscos d'Internet, alcohol i drogues, bandes juvenils i assetjament escolar. Són els temes que, des del Ministeri, s'han considerat prioritaris i que sobre els quals s'intenta conscienciar a alumnes, mares i pares. El Pla ofereix als Centres les següents accions:
a) Reunions de la comunitat educativa amb experts policials.
b) Accés permanent a un expert policial per consultar-li qualsevol problema.
c) Xerrades als alumnes sobre problemes de seguretat que els afecten com a col·lectiu.
d) Millora de la vigilància de l'entorn del centre escolar.

L'IES POLITÈCNIC ha sol·licitat la participació en aquest Pla, que a curt termini es concreta en:
- una xerrada per a pares, el dimarts 22 de gener, a les 20.30, sobre els quatre temes apuntats
- una intervenció amb els alumnes sobre l'assetjament escolar, el dilluns 28 de gener, a les 11.30.

Podeu consultar el Pla en aquest pàgina web:
http://www.mir.es/EDSE/plan_director

dimarts, 15 de gener de 2008

Òpera-rock "Jesucristo Superstar"Carlos Pascual, exalumne del Centre, va dirigir la seva orquestra, també formada per alumnes que havien estudiat aquí, per interpretar la famosa òpera-rock. Felicitats a tots!!

dimecres, 9 de gener de 2008

Safané, l'ONG a qui dedicarem els diners del nadalSafané, organització que treballa a Burkhina Fasso, es va posar en contacte amb nosaltres per participar en la festa de nadal. Van portar-nos fotos de l'Àfrica amb què muntàrem una exposició al vestíbul i també van organitzar un estant en el qual oferien mostres d'artesania africana.

Regals per als estudiants de fusta premiats


Els estudiants de fusta que van aconseguir dues beques per fer estades en empreses europees del sector van rebre un obsequi per part del president de l'AMPA de l'IES Politècnic, Domingo Querol; el lliurement el van fer el Director, Carlos E. Zapater, i el Cap de Departament de Fusta, Desiderio García.

Espectacle cartomàgic, a càrrec d'Òscar

Òscar, al qui veieu sostenint una cadena, va ser l'encarregat de la màgia en la festa del nadal; els seus companys es van quedar bocabadats davant dels jocs increïbles del nostre mag oficial!

Xocolatada per invitació de l'AMPA

Tallers de nadal

Una altra de les activitats que van organitzar les alumnes va ser aquest taller de trenes; per cinquanta cèntims, la gent sortia amb una trena feta de fils lligada als seus cabells: l'èxit va ser considerable!

Els ninos de peluig que l'alumnat havia portat es van posar a la venda i la veritat és que pocs en van quedar!

Silendert, per als amants del folk-metal


Aquí teniu els membres de Silendert en plena actuació, encapçalats per Eliana Carboneras, la seva veu que, en aquest cas, va haver de lluitar contra els elements (els micròfons de l'espectacle van fallar més del que haurien d'haver-ho fet). De tota manera, ells van demostrar que podien superar les deficiències de la tècnica, perquè tot i els inconvenients van aconseguir animar els companys i companyes tal i com ho veieu en la següent foto.


Actuació de Ganzúa, per als amants del rock


Ganzúa, el grup de rock compost per alumnat de primer de batxillerat de l'institut, prenen posicions i preparen el seu millor repertori. Ganzúa ja està aquí en plena actuació, escalfant els ànims de l'audiència!


Públic i presentadors del macroconcert al Poli

L'audiència ja està preparada per escoltar les actuacions musicals i la resta de sorpreses que hi havia preparades. Al fons, la decoració que s'havia preparat per al gimnàs, que es va convertir en el nostre escenari improvisat, després que el temps ens la jugués (no vam poder aprofitar l'entarimat muntat al pati); de tota manera, benvinguda la pluja, que cada cop és més necessària!
Paz Aranega i Rafa Pallarés van ser els conductors de la festa. Darrere seu, els músics de Ganzúa i Silendert es preparen per a les seves actuacions

dimarts, 8 de gener de 2008

Lidón, la bufandera del regne

Com ja ve sent una tradició, Lidón s'ha passat els últims mesos tricotant perquè al nadal tothom pogués tenir la seva bufanda (encara més en un hivern tan fred). Ella i Pilar van teixir, a més, aquesta super-manta amb què posa a la foto. La manta va ser rifada per aconseguir fons i Mª Carme, la professora de valencià, va ser l'agraciada amb el regal.

Plantes per a tota la família

Aquí hi ha alguns dels voluntaris que van posar-se al servei d'aquesta missió: vendre tantes plantes com fos possible per aconseguir fons per a l'ONG Safané, que treballa a Burkhina Fasso. Hi havia pasqüeres de totes les mides i cactus la mar de simpàtics, amb cara i bigotis inclosos. L'èxit d'aquests nois i noies va ser tan gran que es va exhaurir tot el planter!!

Jocs de taula al Nadal

Tot un èxit de participació en què tant professors com alumnes van posar el seu millor enginy per jugar als escacs, al guinyot, al parxís...