dimarts, 27 de novembre del 2007

Dues beques com a premi als millors treballs de fusta i moble de l'estat!




Felicitats als dos alumnes de l'IES Politècnic (especialitat Fusta i Moble, Domingo Villaplana (de 2n de Grau Mitjà) i Raúl García (de 2n de Grau Superior), per haver aconseguit dues beques nacionals, que els permetran obrir-se camí acadèmicament i professionalment.
Les beques les concedia l'Associació del Professorat de Fusta, en ocasió de la Fira FIMMA Maderalia (33a Fira Internacional de Maquinària i Eines per a la Fusta), celebrada a València, des del 7 al 10 de novembre del 2007. Com funcionaven aquestes beques? Us ho expliquem a continuació:
Cada centre docent només podia presentar un/a alumne/a per modalitat; d'entre tots els que es van presentar, només es van seleccionar 10 participants de grau mitjà i a 10 més de grau superior; el criterio de selecció era l'expedient acadèmic. D'entre els 20 aspirants, només es va seleccionar a 3 de grau mitjà i a 3 de grau superior. El criteri de selecció fou, en aquest cas, la realització d'una prova, diferent en funció de la pertinença a grau mitjà o superior: en el grau mitjà era una prova de tipus pràctic, d'acord al temari d'aquest cicle; en el grau superior era una prova de tipus més teòric, i utilitzant equipament informàtics. Els millors treballs es van seleccionar en funció del desenvolupament global de la prova i del temps emprat (més específicament, es van prendre en consideració factors com la utilització de les eines i les màquines, o les mesures de prevenció de riscos i salut laboral.
Domingo i Raúl poden estar molt contents de si mateixos, així com també l'equip de professors de fusta i moble que s'ha encarregat de la seva formació, perquè l'obtenció de la beca, que no era gens fàcil, els permetrà realitzar un mes de pràctiques en empreses o instituts tecnològics de la Unió Europea (amb totes les despeses cobertes!) i també premia el seu esforç amb un equip informàtic portàtil.
Moltes felicitats a tots!
Ah, per cert, els diaris no s'han volgut perdre la notícia, i avui mateix els nostres companys apareixien en la portada del suplement "Jove i Menut" del Mediterráneo!!