dimarts, 29 de maig de 2007

Socarrats a l'IES Politècnic


Aquí hi ha el socarrat que Amalia Llopis va fer expressament com a commemoració de l'intercanvi del Politècnic amb el Kantonsschule Reussbühl, de Suïssa. Ja us ensenyarem fotos d'aquest esdeveniment, així com de l'exposició de socarrats que hi ha muntada a l'institut (de totes dues coses, avui hi havia notícia al diari). De moment, aquí teniu la mostra del "socarrat estrella".

dijous, 24 de maig de 2007

Ex-alumne, finalista en concurs de la SGAE


Carlos Pascual, que va acabar l'any passat 2n de Batxillerat a l'IES Politècnic, es dedica a la música i, més concretament, estudia composició. Va presentar alguna de les seves creacions al concurs de la SGAE sobre música contemporània "Hui, hui música". Ell ha quedat entre els 6 finalistes de tot l'estat. És un concurs de molt prestigi i haver quedat com a finalista suposa ja l'edició de l'obra. El 30 de maig, a les 20 hores, es celebrarà en la seu valenciana de la SGAE (Carrer Blanqueries, 6) el concerto dedicat als finalistes. Des d'aqui la nostra felicitació a Carlos!

Ja acabem el concurs Euro-Scola!L'IES Politècnic ha constituït dos equips per a participar en el Concurs Euro-Scola, que aquesta setmana ja s'acaba: hi ha un equip de 3r d'ESO, l'Eurocolla, i un de 4t d'ESO, Europolis. La veritat és que el concurs, que consisteix a contestar mil-i-una preguntes sobre la Unió Europea a través d'Internet, no és gens fàcil. Els nostres herois i heroines s'han fet un fart de navegar per Internet, consultar els professors i trencar-se el cap en general, buscant tots els detalls de la història i l'organització comunitària. Els dos equips s'han portat com uns campions. La competència és molt dura perquè hi ha molts equips inscrits en el País Valencià i només un de cada comunitat pot guanyar. El premi consisteix en la subvenció d'un viatge a Estrasburg. Si no ho podem aconseguir, de tota manera, no haurà estat per la falta d'esforç de tots i totes els participants. Així que... ENHORABONA, XICS!!

dilluns, 14 de maig de 2007

Puzzle gegant al pati: colom reclamant la pau

Aquí podeu veure tot el procés de construcció del puzzle-colom. Els alumnes tenien, cadascun d'ells, un full amb un dibuix pràcticament inidentificable i pixelat, que duia unes coordenades escrites al seu darrera. En el pati es va posar una plantilla on estaven marcades les caselles corresponents a cadascun dels fulls, caselles que duien escrites també les coordenades amb què s'havien de correspondre les dels fulls. Només quan tots van haver posat la seva peça es va aparèixer clarament un colom de la pau, que duïa el missatge "La pau es construeix entre tots". Quan aquest va ser completat, vam llençar tot de globus d'heli que es van alçar i perdre en el cel. Cadascun d'ells hi duïa cosida una bandera europea. D'aquesta manera, commemoraven també el 9 de maig com la data de la creació de la Unió Europea. La consciència europea del nostre alumnat s'ha estimulat també gràcies a la participació en projectes com el MEP (Modelo de Parlamento Europeo) i Euro-Scola, aquest últim convocat pel Ministeri d'Educació i directament pel Parlament Europeu, i en el qual participen alumnes del Politècnic de 3r i 4t de l'ESO.


Matemàgia: dia de les mates!!

Paco, el mago, professor de matemàtiques de la UJI, va tornar a visitar el nostre institut, convidat per Floreal Gracia. Paco ja havia fet al·lucinar els nostres alumnes de 4t i de Batxillerat durant les jornades culturals, però ara va conquistar també l'alumnat de cicles formatius i els altres nivells de l'ESO. Queda pendent una pròxima visita on ens mostri algun més dels trucs que ell mateix inventa: llarga vida a les matemàtiques si, a sobre, ofereixen diversió a través de trucs meravellosos!!

Expo de poliedres: 9 de maig, dia de les mates al Poli!!

Els alumnes de la tutoria de Floreal Gracia, ànima matemàtica del Poli, van fer aquests poliedres colorejats, que podeu disfrutar a l'institut!


Festa per la Llengua 2007Tal i com us vam anunciar, allí va ser també l'IES Politècnic, amb una representació nudrida d'alumnes i pares i mares que també es van animar a participar en una festa que reivindica l'ús normalitzat del valencià/català (és igual com volgueu anomenar-la). El temps va jugar-nos una mala passada, però les ganes de celebrar aquesta diada reivindicativa van poder més: 10.000 assistents, ubicats en el Poliesportiu de la Vall d'Uixó i en una carpa al seu costat. Érem 70 col·legis i instituts de la província. Es van fer samarretes amb un dibuix sobre la festa i totes es van exhaurir... es va cuinar una paella de 2000 racions i no va quedar-ne ni un granet d'arròs: és o no és això un èxit? Aquí teniu les fotos que ens fan de testimoni!


En elles veureu a les nostres alumnes en plena acció, fent-se càrrec de les diferents activitats que l'institut havia muntat; índies amb les pintures de guerra posades per a l'acte reivindicatiu; i aquestes mateixes guerreres alimentant-se, després de la batalla, amb un bon plat d'arròs!!

dijous, 10 de maig de 2007

El teatre a l'IES PolitècnicA punt de començar la nova edició de la Mostra de Teatre a Secundària, us ensenyem algunes de les activitats que han fet els nostres actors i actrius per preparar les seves estrenes. Aquí, en primer lloc, trobeu unes fotos d'una jornada completa de tallers de teatre que es va fer al Grau de Castelló. Els alumnes de Marian Sofín i Carmen Eixarch hi van ser.

dijous, 3 de maig de 2007

Premi Educació Formació Professional
L'alumne del Centre Iván Agustina García ha guanyat el premi de Formació Professional que convoca la Conselleria d'Educació. Amb un expedient de 9,3 en el Cicle Superior de Manteniment de Vehicles Autopropulsats, ha guanyat el premi, al qual també concursava el seu germà Òscar Agustina García, que no li anava molt enrere perquè tenia una nota de 9,2. Bravo pels dos germans i felicitats a tots els seus professors!!