dijous, 15 de novembre de 2012

MARATÓ TV3.2012. EL CÀNCER

Aquest post és còpia del publicat en Un Camp de Margarides
Enguany, la Marató de TV3 està dedicada a una malaltia com el Càncer, que desgraciadament colpeja a un grapat molt gran de persones arreu del Món.
Com tots els anys, abans del dia de la Marató, té lloc una gran campanya de sensibilització mitjançant conferències divulgatives als Centres d'Ensenyament; i nosaltres, al nostre Centre, també hem volgut aprofitar aquesta possibilitat que ens ofereix per a realitzar-ne una als nostres alumnes de Biologia i Biologia Humana de segon de batxillerat.
En aquesta ocasió el metge Jorge Esforç ens va proporcionar una sessió en la que introduint-nos primer en la definició de la malaltia, poc a poc va anar tractant diferents aspectes com els diferents tipus, causes, tractaments, etapes per les que passa un malalt de càncer, com es pot prevenir, investigació, etc.

La sessió es va completar amb un video molt aclaridor, i emotiu sobre la malaltia, que va permetre implicar molt positivament als alumnes.

Per poder lluitar millor aquesta malaltia, cal investigar molt ja que en coneixer-lo millor, més fàcil serà la seua prevenció,el tractament i l'acompanyament psicològic i afectiu; però això suposa unes grans despeses econòmiques.
 Nosaltres, som concients de la gran quantitat d'investigacions que es realitzen ja que en aquest bloc en publiquem moltes. Només cal mencionar que les notícies referides a aquesta malaltia, són les més nombroses, contant-se ja uns 93 posts,  com podeu comprovar si piqueu en càncer
Com hem dit abans, les investigacions i tractaments requereixen grans aportacions econòmiques, i és per això, que des de TV3 i la Fundació La Marató TV3 en particular, realitzen una gran tasca en aquest sentit, i podriem dir que el punt més àlgid és el dia el 16 de desembre en que es realitza el programa. Aquest pot ser un gran dia per a que amb les aportacions de tots, es puga plantar cara al càncer
Per acabar, agrair a TV3 i al metge Jorge Esforç la possibilitat d'haver accedit a aquesta conferència tan interessant